Hoe werkt OptiFruit ?

OptiFruit is een nieuwe onafhankelijke online marktplaats voor groente en fruit. Iedere producent, importeur of exporteur kan zich geheel kosteloos aanmelden op ons platform via: https://optifruit.eu/registratie/

Hier heb je de mogelijkheid om je in te schrijven als koper of verkoper.

Hoe werkt het als verkoper ?

Na het controleren van de inschrijving door ons verkoopteam is het mogelijk de producten kosteloos toe te voegen via: https://optifruit.eu/product-upload/

Je bepaalt zelf de informatie & verkoopprijs die op ons platform wordt vermeld.

Let op, bij het plaatsen van foto’s met watermerken en zichtbare logo’s heeft OptiFruit het recht deze te verwijderen van het platform. Ook bedrijfsnamen vermelden in de productomschrijvingen is niet toegestaan. In het ergste geval kan OptiFruit overgaan tot verwijderen van de advertentie.

Na het goedkeuren & plaatsen van de advertentie zal Optifruit het geplaatste product promoten via Facebook, Instagram, WhatsApp & E-mail. Bij een verkoop afgesloten door ons verkoopteam zal er een commissie worden gerekend van 2% over de netto verkoopwaarde. Wij verkopen nooit zonder toestemming van de verkoper en iedere deal is gebaseerd op FOB of FOT prijzen. De koper dient zelf voor transport te zorgen. Tevens hebben wij externe partners die deze service aan kunnen bieden aan de koper. De betalingen gebeuren via onze veilige Escrow account. De koper betaalt het volledige aankoopbedrag naar ons veilige Escrow account en wij betalen na verlading de eerste 50% aan de verkoper. Bij aankomst van de producten in goede kwaliteit zal het resterende bedrag van 48% worden voldaan.

Hoe werkt het als koper ?

Na het controleren van de inschrijving door ons verkoopteam kan je als koper de verkoopprijzen zien bij de geplaatste producten op ons platform. Je hebt de mogelijkheid als koper om direct te kopen, een tegenbieding te doen, of meer informatie aan te vragen. Na een aankoop via OptiFruit versturen wij direct een orderbevestiging en Proforma factuur die voor verlading volledig moet worden overgemaakt op onze veilige Escrow rekening. Het transport is altijd voor rekening van de koper. Op aanvraag kunnen onze externe partners deze service verlenen voor de koper. Na verlading van het aangekochte product zullen wij de eerste 50% aanbetalen aan de verkoper, en bij aankomst van het product in goede kwaliteit zullen wij het resterende bedrag betalen. Aan de kopers van Optifruit rekenen wij geen commissie over de aangekochte producten. Staat het product wat je zoekt niet op ons platform dan kan je een zoekopdracht plaatsen via: https://optifruit.eu/zoekopdracht/. Deze zoekopdracht wordt direct geplaatst op ons platform en social media kanalen.

Voor vragen kan je contact opnemen met het verkoopteam van OptiFruit.